FootActive bedrijfsinformatie

FootActive Nederland is een dochteronderneming van FootActive Pty Ltd, een Australisch bedrijf gericht op het ontwikkelen en produceren van biomechanische inlegzolen. FootActive heeft branches in Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Duitsland, Engeland, Zweden en Nederland.

FootActive inlegzolen zijn ontwikkeld door Australische podologen met het doel om de voeten op de juiste manier te ondersteunen en daarmee tevens het lichaam in balans te brengen. Biomechanisch onderzoek heeft aangetoond dat klachten zoals rugpijn en pijn in de knieën in veel gevallen gerelateerd zijn aan een verkeerde stand van de voeten.

Ons doel is de klant een relatief goedkope oplossing te bieden om voet- en andere klachten te verlichten en voorkomen.

Veel mensen hebben last van ‘overpronatie’. Dit betekent dat tijdens het lopen het voetgewelf doorzakt en de enkels naar binnen kantelen. Overpronatie is een van de hoofdoorzaken van hielspoor en peesplaatontsteking (Fasciitis Plantaris). Andere voetproblemen, zoals pijn onder de bal van de voet en Achillespeesontsteking hebben ook met overpronatie te maken.

FootActive herstelt ons natuurlijk looppatroon, corrigeert overpronatie en helpt daarmee veelvoorkomende voetklachten te verlichten en voorkomen.

FootActive heeft tevens een positieve werking op de lichaamshouding. Door een verbeterde balans kan FootActive daarom ook helpen bij knie- en rugpijn.


voetafdruk in zand