Hielspoor behandeling: inlegzolen

Er zijn talloze behandelingen beschikbaar voor hielspoor en peesplaatontsteking. Sommige methodes zijn meer effectief dan andere. Er zijn ingrijpende procedures zoals cortisonen-injecties en operaties, moderne technieken zoals shockwave therapie en alternatieve methodes zoals acupunture en triggerpoint massage.

Hielspoor inlegzolen FootActive podo-therapeutische inlegzolen helpen bij hielspoor

Maar er is een eenvoudigere manier, die de biomechanische oorzaak van hielspoor aanpakt: correctie-zolen, gecombineerd met strek-oefeningen.

De oorzaak van hielspoor is bijna altijd een combinatie van verkeerde voetfunctie (overpronatie) en spanning in de kuitspieren en de peesplaat onder de voet.

Overpronatie is een probleem dat bij 50 a 60% van de bevolking voorkomt. Het is een van de belangrijkste oorzaken van hielspoor. Overpronatie duidt op een verkeerd looppatroon waarbij tijdens het lopen het voetgewelf doorzakt en de enkels enigzins naar binnen kantelen.

Wanneer het voetgewelf te ver doorzakt, leidt dit tot een onnatuurlijke spanning en druk op de peesplaat veroorzaakt. De peesplaat raakt geirriteerd en ontstoken, hetgeen pijn en ongemak veroorzaakt.
Hielspoor animation

Verlichting van hielpijn met FootActive..

Overpronatie kan voorkomen worden door het dragen van corrigerende zooltjes. Een podo-therapeut of podoloog kan op maat-gemaakte zooltjes voorschrijven die speciaal aan de individuele vereisten van de patient voldoen.

Maar voor biomechanische voetklachten zoals hielspoor zijn indivueel-gemaakte zooltjes lang niet altijd noodzakelijk. FootActive inlegzolen corrigeren over-pronatie en geven genoeg ondersteuning ondersteuning en schokdemping om hielspoorpijn te verlichten.

Inlegzolen hielspoor FootActive inlezolen corrigeren overpronatie

Behalve over-pronatie dragen strakke kuitspieren en spanning in de peesplaat onder de voet ook bij tot hielspoor. Dit probleem kan eenvoudig opgelost worden met dagelijkse oefeningen.

Onderzoek in de VS en Australie heeft aangetoond dat met de juiste ondersteunde inlegzolen en dagelijkse strekoefeningen hielspoor bestreden en voorkomen kan worden.

Het kan zeker geen kwaad om andere behandelingsprocedures te ondergaan. Bij sommige mensen kan bijvoorbeeld shockwave therapie of acupuntuur wonderen verrichten. Maar in de tussentijd is het belangrijk dat het voetgewelf ondersteuning heeft en dat de spieren en pezen in de voet en het onderbeen flexibel zijn!

Kuitspieren strekken Voetrol
  • Comfort
  • Sport
  • Casual
  • Kids